Wat is levenscoaching en hoe kan het me helpen in mij leven?

Lifecoach Rotterdam

De belangrijkste functie van een life coach in Rotterdam begint met het helpen van zijn cliënt bij het erkennen van de huidige problemen en de noodzaak van verandering. Bovendien helpt de coach bij het kiezen van de juiste weg, bij het behouden van een positieve instelling, bij het vasthouden aan plannen en bij het nastreven van doelen.

Op welke vlak help een life coach mij?

De life coach oriënteert mensen in de richting van verandering, stelt vragen om de houding van de cliënt ten opzichte van verandering te begrijpen, bepaalt de oplossingen om de cliënt te helpen, houdt samen met de cliënt de schouders eronder om de besluitvorming te vergemakkelijken en moedigt de cliënt aan zich aan te passen aan de veranderingen.

De coach helpt de persoonlijkheid, capaciteiten, interesses, mogelijkheden, visie, prioriteiten en persoonlijkheid van de cliënt te beoordelen. De coach helpt de houding van de cliënt ten opzichte van verandering te beoordelen, bepaalt de te kiezen opties, houdt vast aan het beste resultaat, behoudt een positieve instelling en moedigt de cliënt aan.

Op die manier draagt de coach bij tot het vermogen van de persoon om met verandering om te gaan, waardoor de cliënt wordt toegerust om verandering te bevorderen in het belang van de cliënt. De coach helpt de cliënt om controle te houden over ongewenste emoties die het veranderingsproces beïnvloeden, wat de cliënt toerust om in vrijheid te leven.

Tenslotte

Door het life-coaching proces ontdekt en creëert de cliënt persoonlijke hulpbronnen voor het bereiken van doelen. Op deze manier ontdekt en creëert de cliënt X Lijnen Door het life-coaching proces ontdekt en creëert de cliënt persoonlijke hulpbronnen voor het bereiken van doelen.