Omgaan met verlies

Als mensen contact met me opnemen over mijn dochter, zeggen ze dat ze willen vertellen over hun verlies. Ze willen een voorbeeld hoe iemand zijn ogen kan sluiten en met God kan praten en antwoorden kan krijgen over wat hij wel en niet moet doen terwijl hij rouwt om het verlies van mijn dochter.

Als uw kind is overleden, is er geen tijd te verliezen om erover te praten. Iets zeggen bindt de rouwende alleen maar, verhindert dat het proces doorgaat. Dit is waarschijnlijk wat de meeste mensen willen. Ze willen dus meer dan alleen woorden.

hulp bij verlies

Veel mensen voelen zich ongemakkelijk om te praten over het opruimen van het leven van een ouder nadat een kind is overleden.

Ik breng de nieuwe baby van mijn dochter en haar dood naar haar zodat ze een kijkje kan nemen. Ik wil dat ze ziet dat andere mensen beter worden. Dat de pijn niet het punt is, maar een steun voor haar genezing.

Ik denk dat er steeds minder mensen zijn die dapper genoeg zijn om hiermee om te gaan.

Ze zijn extra kwetsbaar omdat de kinderen nog in leven zijn en de zorgen nog steeds groot zijn.

Mensen voelen zich ook ongemakkelijk om over de dood van mijn dochter te vertellen met intieme details. Ze willen niet altijd zeggen: "Wilde je haar laten cremeren?"

Maar de dood van mijn dochter zou veel gemakkelijker te verwerken zijn geweest als ze het had geweten en meer hulp had gekregen.

In de afgelopen twee jaar hebben mijn familie en ik opnieuw te maken gehad met verdriet na het verlies van twee jonge zoons (mijn dochter en mijn zwager). Het verdriet is nu veel erger.

Maar je kunt omgaan met verlies.

Ga er niet vanuit dat het rouwproces net zo snel gestopt kan worden als voor je ouders en je dochter. Het hoeft niet je huis af te breken en je meubelen elk jaar weer recht te zetten.

Sluit vrede met het feit dat je geduld moet hebben en laat de rust van binnenuit komen.

Ik ben gezegend met de gave om nog twee kinderen te krijgen en mijn dochter in het proces te vergezellen. De pijn houdt gewoon nooit op en het schuldgevoel is er altijd. Ik ben er nog steeds mee bezig. Maar het standpunt dat mijn dochter gelukkig en gezond is geweest, in die volgorde, is leven en me openstellen voor alle mogelijkheden waar ik naar verlangde.

Een recente schoonzoon kwam naar onze kerk. De naam van de persoon was onduidelijk, maar vrienden stelden hem voor als de oom van onze oudste zoon. Ze waren geschokt door zijn betraande getuigenis, helemaal niet vriendelijk. We konden alleen maar luisteren en ons automatisch beter gaan voelen.

Nu is de dochter van mijn dochter terug op aarde.

Het heengaan lijkt me meer liefde en acceptatie te geven, maar je kunt er zeker van zijn dat ik diepbedroefd ben van binnen. Haar verlies is moeilijk om mee om te gaan en ik breng de meeste dagen door met rouwen om mijn verdriet. Er is altijd een nog meer WANTING van haar.

Het belangrijkste is dus om het te vergeten.

Laat je verdriet sterven.

De enige manier om de pijn van het verlies te helen, is door dapper genoeg te zijn om te leven en de herinneringen voor altijd met je mee te laten gaan.